Preventie

Sa prevenim CARCINOAMELE CUTANATE

Evitati soarele – Soarele dauneaza pielii dvs. Lumina acestuia este mai puternica in mijlocul zilei intre orele 10 si 16, interval in care pielea poate fi afectata. Arsurile solare si bronzul sunt semne ca pielea a fost expusa excesiv la soare. Alte consecinte ale expunerii indelungate la soare sunt: aparitia timpurie a ridurilor, cancerul de piele dar si alte neplaceri ale pielii.

Utilizati produse de protectie solara – Folositi produse de protectie solara sau ecran solar total cu factor de protectie ridicat( 50 SPF) chiar si in zilele noroase pe timpul verii. Utilizati crema din abundenta si masati bine pentru a intra in piele, cu 30 de minute inainte de a merge in soare. Aplicati in toate zonele in care v-ar putea atinge razele soarelui inclusiv urechi, partea din spate a gatului, cap si reaplicati crema la interval de 2 ore sau chiar mai des daca inotati sau transpirati.
Purtati palarie cu boruri largi si ochelari de soare. Acoperiti-va pielea cat mai mult: palariile vor avea boruri cat mai largi si se vor alege ochelari de soare care vor bloca razele ultraviolete de tip A si B. Purtarea de astfel de ochelari de soare protejeaza ochii impotriva cataractei. Imbracamintea de protectie include camasi cu maneci lungi, pantaloni din material care nu permite patrunderea luminii soarelui.
Nu mergeti la saloanele de bronzat. Inclusiv la saloanele pentru bronzat, pielea dvs. este expusa riscului de a dezvolta cancere cutanate, cantitatea de radiatii fiind chiar mai mare decat expunerea la lumina naturala.